Parim puit väliprojektide jaoks | Metsa ABC

 

sõnade arv: 921

Naturaalne puit on suurepärane viis soojuse ja tekstuuri toomiseks teie maastikku. Paljud puitplokid on mädanemise vältimiseks keemiliselt töödeldud, kuid mõnel on suurem loomulik mädanemiskindlus ja neid võib ilma töötlemiseta kasutada välitingimustes. MetsaABC on Eesti metsafirma, mis pakub kasvavat metsa müük ja ostmist koos puidu ja puiduga.

Puidu mädanik on põhjustatud selliste muutujate kombinatsioonist nagu päikesevalgus, niiskus, putukad ja seened. Kui puit on otseses kontaktis maapinnaga, näiteks aiapeenras või võres, on eriti oluline kasutada mädanemiskindlat puitu.

Niiskus võib maapinnaga kokkupuutel puitu imbuda, suurendades ja purustades poore ning võimaldades hallitusel ja seentel kasvada. Puidu kohal kasvavad taimed ja viinapuud võivad niiskust kinni püüdes aidata mädanemisprotsessi kiirendada.

Metsad väliprojektide jaoks Puitu

on mitut tüüpi. Igal puidusordil on aga oma eelised ja puudused. Enne konkreetsete vajaduste alusel valiku tegemist on soovitatav kõik valikud üle vaadata.

Kuigi ükski puit ei ole lagunemise või putukate nakatumise suhtes täielikult vastupidav, on igal tüübil oma omadused. Siin on loetletud mõned parimad metsad väliprojektide jaoks!

Seeder

Seeder on mitmekülgne puit, mis on pehme, kerge ja hõlpsasti käsitletav. Puidu üldise pehmuse tõttu on seedripuuga töötamisel teatud puudused, sealhulgas halvad kruvide hoidmise omadused. Kuid kuna see on mäda-, termiit- ja pulber mardika kindel, on see suurepärane välimööbel. Seeder, mida tavaliselt kasutatakse piirdeaedade, katusekatete ja vooderduste jaoks, võib püsida aastaid, ilma et oleks vaja töödelda või hooldada. Negatiivne külg, kui küpress välja arvata, on see teistest liikidest tunduvalt nõrgem ja rabedam.

Seedri sorte on palju ja me soovitame seda erinevatel põhjustel! Ka niisketes tingimustes on seeder kauakestev materjal. Sellel on ka looduslikud putukaid tõrjuvad omadused ja see suudab heli neelata! Seeder ei kahane ega moondu ka ilmastiku muutudes, andes sellele mitmekülgse valiku.

Cypress

Cypress on veekindel ja kauakestev puit. Maapealse ehituse puhul võib küpressipuit vastu pidada kuni 25 aastat, maapealsed konstruktsioonid aga kuni 40 aastat.

Ehitus- ja raskeehitus töötavad küpressiga hästi. Kuna see on mädanemiskindel, sobib see ka uste, vooderdiste, raudteesidemete, paatide, sildade ja muulide jaoks.

Küpressipuidu looduslikud õlid kaitsevad seda kõdunemise ja putukate eest. Kui küpress jääb pooleli, muutub see hõbehalliks, sarnaselt seedripuuga, ja sisaldab piisavalt õli, et taluda mõnda aega vett ja mädanemist. Pehmuse poolest on puit samaväärne teiste seedritega. Küpressi südamik võib olla kahvatukollakaspruuni, punakaspruuni või tumepruuni tooniga.

Douglas Fir

Douglas-kuusk kasutatakse tavaliselt ehituses, eriti ehitusprojektides, ja see on ka kergesti ligipääsetav. See on üks tugevamaid kaubanduslikult saadaolevaid okaspuid. Selle südapuit on suhteliselt lagunemiskindel, kuigi see on putukatele vastuvõtlik. Douglas-kuusk on väga lihtne puit, millega hakkama saada. Seda on lihtne peitsida ja viimistleda. See töötab kenasti ka liimidega. Kui tähistate jõule, võite olla selle liigiga juba tuttav. See on populaarne jõulupuu tüüp!

Ipe

See Kesk- ja Lõuna-Ameerika troopiline lehtpuu sobib ideaalselt terrassile ja muudele välitöödele. Ipe on tugev täispuit, mis talub hästi kõverdumist, pragunemist ja mädanemist. Ipe on tänu õli- ja ekstraktisisaldusele eriti vastupidav putukate ja seente suhtes ning töötlemata ipe võib õues elada kuni 40 aastat. Selle tihedus muudab selle vastupidavaks mõlkimisele ja jalgsi liikumisele, kuid seda on ka raske lõigata.

Tiik

Tiik, mis on pikka aega olnud populaarne paadiehitusmaterjal, sobib hästi ka välitingimustes kasutamiseks. Õues hinnatakse tiikpuu nii selle ilu kui ka vastupidavuse pärast, seega tasub tasuda lisatasu. Tiikpuu suurepärane stabiilsus tähendab, et puit ei kahane ega paisu järsult niiskuse muutudes ning selle looduslikud õlid ja ekstraktiivained peavad vastu veele ja putukatele. Erinevalt ipe'st on tiikpuu väga lihtne töödelda. Üks hoiatus: enamik turul olevaid tiikpuust ei ole jätkusuutlikult toodetud, seega kontrollige sertifitseeritud säästva metsanduse tiikpuud, kui olete mures oma puiduvaliku keskkonnamõju pärast. Parima puidu ja puidu kvaliteedi saamiseks võite pöörduda MetsaABC poole.

Tamm

Tamm on üks kalleimaid puitmaterjale, kuid see on seda väärt. Tamm on looduslikult atraktiivne ja kauakestev materjal, mida sageli kasutatakse hoonetes. Tamm on populaarne ehitusmaterjal, kuna seda saab kasutada peaaegu igas projektis. Selle mitmekülgsuse tõttu on see kulu väärt.

Tamm on teistest oluliselt tugevam ja sitkem, mistõttu sobib see ideaalselt kasutamiseks nii sise- kui välimööblis. Seda on erineva laiuse ja paksusega ning see on laialdaselt saadaval. Seda on lihtne käsitleda ja see on mädanemiskindel. Valget tamme kasutatakse tavaliselt mööbli ja kappide tootmisel, samuti tünnides, paadiehituses, põrandakates, siseviimistluses ja spoonis. Kuna sellel puudub ipe või tiikpuu õlisisaldus, tuleb see tihendada ja katta veekindla hermeetiku või viimistlusega. See nõuab lõppkokkuvõttes rohkem tööd hoolduse osas, kuid kulude vähenemine on märkimisväärne.

MetsaABC on Eesti metsafirma, mis pakub erinevaid metsateenuseid koos metsakinnistute müük, hakkepuidu hind, kasvava võsa ning kasvava metsa ost müügiga. Kõikvõimalike metsasaaduste ja -teenustega seotud küsimuste ja teabe saamiseks võtke nendega ühendust juba täna!


Source URL :- https://metsaabc-estonia.medium.com/parim-puit-v%C3%A4liprojektide-jaoks-metsa-abc-c2640b1c9491

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Puiduhakke kasutamine aias | Metsa ABC

Populaarsed metsandusega seotud KKK-d Eestis | Metsa ABC

Puu langetamise planeerimine: mida tohib ja mida ei tohi ohutuse tagamiseks | Metsa ABC