Professionaalse puidu ülestöötamise eelised | Metsa ABC

Olenemata puidu ülestöötamise põhjusest võivad kvalifitseeritud raiemehed pakkuda mitmeid eeliseid. Raietel on palju tagajärgi, kuid kas teadsite, et see võib aidata ka noortel puudel kasvada ja areneda? See on ka kriitiline meetod terve metsa hooldamiseks ja pikaajalise puidutoodangu tagamiseks.

Raiejäätmete ost | Metsa ABC

Näiteks metsa ülestöötamine võib aidata metsa tervist. Seda nimetatakse metsakasvatuseks, mis on kunst ja teadus metsade ja metsade rajamise, kasvu, koostise, tervise ja kvaliteedi haldamise kohta. Surnud, surevad ja haiged puud eemaldatakse metsa ülestöötamise ajal, piirates seente või bakterite levikut, mis võivad kahjustada teisi metsaosi.

Metsloomad võivad ka puidu ülestöötamisest kasu saada. Teatud puidulõikusmeetodite eesmärk on tõsta puistu tervist, et meelitada ligi rohkem loomi. Need toovad sageli maaomanikule suuri dividende, parandades samal ajal metsamaad metsloomade jaoks. Eksperdid teavad, kuidas seda tüüpi saagikoristust korraldada kõige tõhusamal viisil, et edendada ja meelitada kohalikke loomi.

Säästlik metsamajandamine ühendab majanduse nõudmised meie metsade säilimisega tulevastele põlvedele. Terve ökosüsteem, sealhulgas metsloomade elupaik, pinnas, vesi ja looduslik bioloogiline mitmekesisus, sõltub metsade tervisest ja uuenemisest.

Ebaõige raietehnika ja vastutustundetu metsamajandamise tõttu on puidu ülestöötamisel kohutav maine.

Puidu ülestöötamise eelised

Puidu ülestöötamise eelised on loetletud allpool. MetsaABC metsameestel on kaks aastakümmet kogemust säästva metsamajandamise ning metsakasvatuse taktikate ja tehnikate kasutamises klientide vajaduste rahuldamiseks.

Soodustab puude kasvu

Luues võrasse ja alusmetsale rohkem ruumi, soodustab jätkusuutlik puidu ülestöötamine uuenemist (uute puude ja muude taimede kasvamise protsessi). Uusi puid ja teisi taimi julgustatakse külvama, juurduma ja õitsema äsja ligipääsetavas alualuses alal, kus on parem juurdepääs päikesepaistele, veele ja toitainetele.

Suurenenud bioloogiline mitmekesisus

Tehes hoolikalt kindlaks, milliseid puid raiuda, saab metsa ülestöötamist kasutada puistu üldise koostise mõjutamiseks. Erinevates vanuseklassides mitmekesise põlispuuliikidega puistud mahutavad suurema hulga loomaliike.

Parandab metsloomade elupaika

Jäme puitunud praht (CWD) koosneb langenud surnud puujäänustest, mis parandavad elupaika, pakkudes metsloomadele rohkem toitu, katet ja peavarju. Surnud ja/või mädanenud CWD korral võib avastada mitmesuguseid putukaid, mis on paljudele loomaliikidele oluliseks toiduallikaks. CWD-d võib leida ka väikestest loomadest, roomajatest ja kahepaiksetest ja/või nende all. Mitmesugused loomastikud, nagu imetajad ja linnud, saavad kasu langenud puude võrade, okste ja võsahunnikute ohutusest ja kattest.

Parandab puidu kvaliteeti ja väärtust

Puitu võib koguda iga 10–15 aasta järel, kui puid märgistatakse valikuliselt ning raiutakse üles säästval ja eetilisel viisil. See tagab järjepideva rahavoo ja pideva hoolduse, mis toob kasu puistu üldisele tervisele ja tootmisele. Puidu ülestöötamist saab kasutada ka metsaparandustehnikana asustustaseme alandamiseks ja puistu liigilise koosseisu muutmiseks, samuti halva kujuga, haigete või üleküpsete puude eemaldamiseks.

Suurendab statiivi tootmist ja efektiivsust

Suurenenud konkurentsi tõttu ruumi, vee, päikesepaiste ja muude oluliste toitainete pärast arenevad ülerahvastatud paksud puistud vähem tootlikult ja tõhusalt. Jätkusuutliku puidusaagiga puistu harvendamine tagab püsti jäetud puudele parema juurdepääsu olulistele toitainetele ja ruumile, aidates neil kiiremini, produktiivsemalt ja tõhusamalt areneda.

Pakkuge puitu mitmesuguste tarbekaupade jaoks

Puidu pidev kogumine on vajalik meie igapäevaselt kasutatavate puidu- ja paberikaupade jaoks. Hoolimata asjaolust, et nõudlus saematerjali järele ja kogumine on aja jooksul kasvanud, on Ameerika Ühendriigid tänu teaduse edusammudele ja jätkusuutlike metsamajandamise tehnikate jätkuvale haridusele nüüd metsasem kui 50 aastat tagasi.

MetsaABC on metsafirma, mis tegeleb metsakinnistute ostu-müügiga ja metsateenustega, sealhulgas metsast raiejäätmete müügiga ja ostmisega. Võtke nendega juba täna ühendust, et saada teavet nende metsateenuste kohta!

võid rohkem lugeda :-

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Puiduhakke kasutamine aias | Metsa ABC

Populaarsed metsandusega seotud KKK-d Eestis | Metsa ABC

Parim puit väliprojektide jaoks | Metsa ABC