Töötlemata saematerjali kasutusalad | Metsa ABC

 


Saematerjalil on palju erinevaid vorme, suurusi, lõikeid ja viimistlusi. Karedalt saetud (või töötlemata saematerjal) on sõna, mis võib teile tuttav olla. See saematerjal on töötlemata ja viilutatud plankudeks, mida see tähistab. Kuna seda pole ahjus kuivatatud, on see sageli tugevam kui muud tüüpi puit, kuid hoiab ka rohkem niiskust. Lisaks on lauad paksemad kui pinnatud puit, pakkudes teile projekti jaoks rohkem võimalusi. Metsadest tehakse saematerjali kättesaadavaks ning Eestis on erinevad ettevõtted, kes pakuvad kasvava metsa müük-ostu ja muid metsaga seotud teenuseid ja pakkumisi.


Töötlemata saematerjali plussid ja miinused


Nagu kõigi teiste ehitusmaterjalide puhul, tuleb arvestada teatud võimalike eeliste ja puudustega.

Karedalt saetud lauad, nagu eelnevalt öeldud, on tavaliselt paksemad ja raskemad kui tavalise pinnaga puit. See on tingitud nii nende mahust kui ka täiendavast niiskusest, muutes need tugevaks ja vastupidavaks lahenduseks.


Lisaks on seda tüüpi puidu maksumus sageli mahu järgi madalam. Selle põhjuseks on asjaolu, et planke ei töödelda, samuti asjaolu, et nende lahtiselt vedamine on lauajala kohta kallim. Kareda saeplaadi saamiseks täpselt soovitud suuruseni peate kulutama lisaaega selle planeerimisele, tasandamiseks ja viimistlemiseks.


Milleks täpselt saematerjali kasutatakse?


Tavaliselt mõtlete töötlemata puidu asemel mõõtmetega saematerjalile, kui kuulete sõna saematerjal. Kodukaunistuste poe riiulilt leitav puidutüüp on mõõtmetega saematerjal. See on sile ja ümarate servadega ja on kohe kasutusvalmis. Kuigi see on tõenäoliselt esimene tüüp, mis meelde tuleb, ei pruugi te kaaluda teist võimalust: töötlemata saematerjal. Seevastu töötlemata puidul on lai kasutusala ja see on odavam kui siledaks lõigatud saematerjal. Töötlemata puit, vaatamata oma erilisele välimusele, on sellegipoolest väärtuslik ja sellel on lai kasutusala.


Kui teie loodava objekti toimimine on olulisem kui selle välimus, on selle rakenduste võimalused piiramatud. Võite puitu kasutada mitmesugustes piirkondades, kui ese on kaetud valmis kihiga.

Töötlemata saematerjali siserakendused


Karedat puitu saab kasutada sisekujunduses tugitalade, põrandakatete ja isegi väiksemate esemete, näiteks kummutite või öökappide jaoks. See puit on tuntud oma pika eluea poolest. Seetõttu on see suurepärane valik peaaegu iga ehitustöö jaoks. Töötlemata puit on rustikaalse välimusega, mida paljud eelistavad. Selle kasutamiseks on lihtne uusi viise välja mõelda! Selle loomulik välimus on piisav, et muuta ruum heledamaks, alates voodiraamidest kuni kohvilaudadeni. Oma vastupidavuse tõttu on see suurepärane valik kõigi siseruumide projektide jaoks, millega te tegelete või millega soovite tegeleda.


Töötlemata saematerjali välis rakendused


Töötlemata puit on parim viis selle õues kasutamiseks. Valikud on piiramatud, alates trepikodadest kuni tekkideni ja lõpetades varustuse või kariloomade kõrvalhoonetega. Töötlemata puit on äärmiselt kauakestev, nagu varem öeldud. Selle tulemusena on see suurepärane võimalus mis tahes väliseks tööks. See on oma tiheduse tõttu suurepärane välitingimustes. Teil ei pruugi olla palju raha, et investeerida millessegi, mis puutub kokku raskete talvede ja palavate suvedega. Selleks on see puit ideaalne! Kui valite seda tüüpi puitu, säästate raha ja teate, et olete kaetud.


MetsaABC on Eesti ettevõte, mis pakub erinevaid metsateenuseid nagu metsa ülestöötamine ja majandamine koos metsakinnistute müügi-ostu ja kasvava metsa ost-müük. Täiendavate küsimuste ja selgituste saamiseks võtke nendega ühendust juba täna!


Source URL:- https://metsaabc-estonia.medium.com/t%C3%B6%C3%B6tlemata-saematerjali-kasutusalad-metsa-abc-7fb0026f626c


Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Puiduhakke kasutamine aias | Metsa ABC

Populaarsed metsandusega seotud KKK-d Eestis | Metsa ABC

Parim puit väliprojektide jaoks | Metsa ABC