Puidu valimine on keskkonna jaoks parim | Metsa ABC

 metsakinnistute müük

Inimesed muutuvad iga päevaga teadlikumaks ja valivad oma tervisliku elustiili järgi rohelisemate objektide suunas. Keskkonnasõbralikku keskkonda saab luua nende süsiniku jalajälge vähendades, luues keskkonnasõbralikke kodusid, ka renoveerimise korral. Puit on koduomanike jaoks loomulik materjalivalik, kuna see pakub palju eeliseid. Eesti on populaarne oma metsade poolest ning levinud on ka metsakinnistute müük - ost erametsaomanikelt.

Puidu valikul muude materjalide asemel mõõdetakse alati keskkonnamõju ja püütakse kindlustada toode, mis on jätkusuutlik.


Siin, selles blogis, käsitleme ja loetleme põhjuseid, miks puituksed, põrandad ja sisustus on keskkonnasõbralik valik.


Puit on kergesti kättesaadav allikas ja sellel on teiste materjalidega võrreldes väiksem mõju keskkonnale. Alates soojuse säilitamisest kuni positiivse mõjuni vaimsele tervisele – puidu koju toomisel on palju eeliseid.


Puit on üks säästvamaid saadaolevaid ehitusmaterjale, mis on keskkonnasõbralik. Puit edendab alati inimese vaimset tervist ja heaolu ning võib vähendada kahjulikke mõjusid. Lihtne süsihappegaasi imendumine, taaskasutatav loodus, biokütuse varu on mõned olulised eelised, mida puit pakub.


Üldiselt on puit, mis on kerge materjal, stabiilne ja pika elueaga. Seega võib kahtlemata pidada seda eelistatud materjaliks sise- ja välistingimustes, lehtpuidust uste ja põrandate jaoks, sest puit kestab kauem. Toodete tootmiseks kulub vähem energiat, mis omakorda muudab need keskkonnale paremaks.


Inimesed peaksid hoolikalt valima tootjaid, kes kohustavad kõiki puidu importimise ja hankimise seadusi. Need litsentsitud ja sertifitseeritud tootjad peaksid hankima puitu hästi majandatud ja sertifitseeritud metsadest, et metsade raadamise oht oleks välistatud. Puidu illegaalne raiumine toob kaasa puidutööstuse allakäigu. Seetõttu on meie osa selles protsessis kollektiivne vastutus.


Metsa ABC metsa müük agent kasutab ainult kvaliteetpuitu; pakkudes ülimat eritellimusel valmistatud tisleriteenust.

Kõik meie materjalid pärinevad hästi hallatud sertifitseeritud säästvatest ressurssidest – ja te soovite alati kinni pidada meie laadsete teenuste ostmisest, mis järgivad meiega sarnast ranget keskkonnapoliitikat.


Meie tarnijad on pühendunud kvaliteetsete toodete pakkumisele, mis pärinevad hästi hallatud allikatest ja meie ranged eeskirjad on reguleeritud seadustega. Metsa ABC toetab sõltumatut säästvat metsandust keset kasvavat nõudlust sõltumatult sertifitseeritud allikate järele koos laieneva ülemaailmse tarnebaasiga.


Metsavarude säilitamine on ülemaailmse keskkonnastabiilsuse jaoks ülimalt oluline. Nad julgustavad paremaid käitumisstandardeid ja mõistavad hukka ebaseadusliku metsaraie.


Metsa ABC on usaldusväärne puidutarnija, mis tagab, et nad teostavad sõltumatuid uuringuid selle kohta, kus ja kuidas meie klientidele saadav puit on metsastatud.


Puit on 100 protsenti biolagunev, puittoodete valmistamisel tekib vähe jäätmeid, olgu selleks põrandalauad, uksed või aknad. Ülejäänud jääkpuru põletatakse energiaallikana ja seda saab valmistamisel kasutada ka saepuruna. Nad usuvad puidu tootmisel jäätmeteta poliitikasse, kuna puidutöötlemistööstuse, näiteks mööblitööstuse kõrvalsaadusi saab kasutada. Kõrvalsaadusi saab kasutada puitlaastplaatide valmistamiseks ning taastuva soojuse ja energia tootmiseks.


Biolagunemine tähendab, et jäätmed lagunevad lõpuks ja lagunevad tagasi maa sisse, muutes selle pinnase paremaks. Puidu kasutamine on mõttekas, kuna see kaitseb meie keskkonna tervist ja aitab meil ehitada saastevaba keskkonda.

Maailma elanikkonna kasvava surve tõttu võib puidu kasutamine oluliselt vähendada ehitatud keskkonna süsiniku jalajälge. Mööblidisainerid on järjest suurema surve all tasakaalustada funktsionaalsust, et vähendada olulist keskkonnamõju. Puitu peetakse teiste looduses leiduvate allikatega võrreldes kuluefektiivseks materjaliks ja see on ainus taastuv ressurss, mis võib aidata seda tasakaalu saavutada.


Oleme kokku võtnud põhjused, miks peaksite puitu armastama:

  • Taastuv ja jätkusuutlik materjal

  • Kauakestev

  • Taaskasutatav ja korduvkasutatav

  • Säilitab soojust

  • Imab süsinikmonooksiidi

  • 100 protsenti biolagunev

  • Positiivne mõju füüsilisele ja vaimsele tervisele



Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Puiduhakke kasutamine aias | Metsa ABC

Populaarsed metsandusega seotud KKK-d Eestis | Metsa ABC

Puu langetamise planeerimine: mida tohib ja mida ei tohi ohutuse tagamiseks | Metsa ABC