Juhend Puude Müümiseks Teie Aias | Metsa ABC

 metsa müüki

Isegi kui saate oma õuepuid reklaamida ja müüa, peate siiski meelitama kohalikku puiduostjat suurema turuväärtusega puudega. Selleks, et ostja oleks pakkumise tegemiseks piisavalt huvitatud, peavad teie piirkonnas olema sellised puud nagu must pähkel, tamm, must kirss, paulownia või mõni muu väärtuslik puu. MetsaABC on Eesti metsaettevõte, mille meeskond on juba kaks aastakümmet kohalikul metsaturul pakkunud metsa müüki ja kokkuostu koos metsateenustega nagu metsa ülestöötamine ja majandamine.

Pea meeles olulist nõuet: selleks, et puiduostja oleks huvitatud õuepuu(te) ostmisest, peab puu(d) olema piisava väärtuse ja mahuga, et kaaluda üles ostuhind. Peab olema väärtus, et katta kulud, mis on seotud seadmete, nagu skidder, palgiveok ja laadur kinnistule toomise, palgi lõikamise, palkide veskisse transportimise, maaomanikule puude eest maksmise ja valmistoodangu pealt kasumi teenimisega. toode. See on kõik.


Väärtuslikumad on metsas kasvanud puud

"Kõva" dollari ökonoomika seisukohalt on metsa istutatud puud sageli väärtuslikumad kui hoovis kasvatatud puud. Nende eeliseks on lihtne juurdepääs vara kahjustamata, masina lihtsam kasutamine ja tavaliselt rohkem puid. Puidu ostja jaoks toob see tavaliselt kaasa mahu suurenemise ja parema finantsseisu. Pidage meeles, et õuepuu võib oma eluea jooksul pakkuda märkimisväärset mittepuidulist kasu, nagu näiteks energiasääst, parem õhukvaliteet, vähenenud vee äravool ja kodu väärtus.


Probleemid õuepuude müügiga

"Avatud" õuepuudel on lühikesed oksad, mis vähendavad hinnet, ja tohutud, jäsemetega koormatud võrad. Neile avaldatakse ka negatiivset inimlikku survet. Naelad saab ühendada nii õuepuude okste külge, aga ka niidu- ja umbrohuvitsade kahjustusi puu alusele, aga ka traatpiirdeid ja pesunööre. Nad on haavatavamad selliste loodusjõudude suhtes nagu tuul ja välk (mis võivad põhjustada defekte). Hoovipuu on sageli raskesti ligipääsetav. Konstruktsioonid, toitejuhtmed ja muud takistused võivad takistada lõikamist ja eemaldamist.


Ostja leidmine õuepuule

Puu müümine oma hoovis pole lihtne, kuid see pole ka võimatu. Oma õue puu müümise võimaluste maksimeerimiseks kasutage neid kasulikke ideid Indiana metsandusosakonnast:

Lisateavet mitmesuguste puude kohta: puu tuvastamiseks kasutage puude identifitseerimisraamatut või võtke ühendust kohaliku metsamehega. Kui liik on teie asukohas hinnatud, on teil suurem võimalus seda müüa. Kasuks tuleb ka paljude puude olemasolu.


Uurige välja, kui suur puu on: Suurematel puudel on suurem maht ja need meelitavad tõenäolisemalt ostjaid. Teisendage tollid rinna kõrguse läbimõõduks, mõõtes kodulindiga (DBH). Mõõtke ümbermõõt ja jagage vastuse (3,1416) saamiseks pi-ga. Mõõtke puu 4,5 jala (DBH) kõrgusel maapinnast.

Määrake puu kõrgus: tehke mõõdupuuga 50 jalga paralleelselt põrandaga. Hoidke kepp puuga paralleelselt ja sellest 25 tolli kaugusel. Iga toll võrdub kahe jala kõrgusega.


Tehke kindlaks, kas puu asukoht on juurdepääsetav suurtele ja rasketele puude koristusseadmetele: milliseid struktuure ja infrastruktuuri puu eemaldamine mõjutaks? Kas piirkonnas on septik, rajatised, muud puud ja taimed, elektriliinid või maa-alused torustikud? Kas koristusseadmete transportimine ja käitamine teie maale oleks kulukas (või isegi võimalik)?


Mõnes osariigis võivad puid osta ainult litsentseeritud puiduostjad. Teistes osariikides on raierühmi, mis võivad teid aidata, ja igal osariigil on metsandusosakond või -amet. Need metsandusasutused peavad nimekirja võimalikest puiduostjatest, kes on sageli huvitatud kvaliteetsete õuepuude hankimisest. Võimaluse korral ühendage mitu pakkumist üheks võitnud lepinguks. Parima hinnaga metsakinnistute ost -müügiks võtke MetsaABC-ga ühendust juba täna!

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Puiduhakke kasutamine aias | Metsa ABC

Populaarsed metsandusega seotud KKK-d Eestis | Metsa ABC

Puu langetamise planeerimine: mida tohib ja mida ei tohi ohutuse tagamiseks | Metsa ABC