Kuidas eestlased metsa ja metsaelanikke kaitsevad? | Metsa ABC

Kasvava metsa müük

Eesti on tihedalt metsane riik. See aga ei tähenda, et metsaelanikud õitsevad. MetsaABC on Eesti ettevõte, mis pakub erametsaomanikele metsa ülestöötamist ja majandamist koos Kasvava metsa müük - ja ostu- ning muude metsaga seotud teenustega Eestis. Üheksakümnendate aastate alguses rebisid ulatuslikud metsaröövid lahti enamiku metsaalasid: Alutaguse, Lahemaa ja Pärnu, jättes tohutuid ja ohtlikke haavu. Ebaseaduslikku metsaraiet on kärbitud, kuid liberaalne metsapoliitika lubab majandusmetsad puhtaks teha, jättes nende asemele kasvama vaid "puupõllud".


Metsa mitmekesisus aitab kaasa selle rikkusele ja tugevusele. Metsade mitmekesisus tähendab elupaika paljudele liikidele, sealhulgas ohustatud liikidele. Suure mitmekesisusega metsad on kahjustustele vastupidavamad ja taluvad olulisi häireid (tormid, tulekahjud jne). Sajandivahetusel pani intensiivne metsamajandamine peale vanade metsaliikide pinget. Ekspertide hinnangul tuleb nende liikide kaitseks jätta vähemalt 10% Eesti metsamaast looduslikule kasvule.


Spetsiaalsete elupaiganõuetega liigid nõuavad lisaks vanade metsade elustikule ka hoolt ning tohutuid metsaalasid ei ole vaja ellujäämise tagamiseks säilitada. Siiski on oluline tagada nende liikide jaoks vajalike elutingimuste säilimine, nagu näiteks surnud puidu olemasolu, loodusliku veerežiimi säilitamine ja eriti suurte ürgsete puude säilitamine.


Metsa väärtust Eesti kultuuris ei saa ülehinnata. Puud ja metsad on läbi ajaloo püüdnud suhelda oma esivanemate ja vaimumaailmaga. Metsades leiduvate pühapaikade väärtust näitab tõsiasi, et metsas on endiselt 550 tunnustatud pühapaika ehk HIIT.


Eestlased kaitsevad metsi ja metsaelanikke:


  • teadmistepõhise säästva metsanduse mõistete integreerimine Eesti metsapoliitikasse ja kehtivasse õigusesse;


  • koostöö erametsaomanikega säästva metsamajandamise edendamiseks;


  • koostöö metsaettevõtetega läbipaistva metsatööstuse arendamiseks;


  • väärtuslik metsainventuur;


  • metsanduse ja metsakaitse küsimuste jälgimine ja teadlikkuse tõstmine Eestis;


  • Eesti metsades võib kõige haruldasemaid loomi kohata siis, kui hooldatud on vanu ja ülivanu puid. Eestlased pooldavad kõigi Eesti oluliste metsaelupaigatüüpide ranget kaitset ning majandusmetsade kasutamist sellisel viisil, et metsade raadamine ei halvendaks metsa looduslikku ilu. Langemiskohale tuleb jätta ka põlised säilikpuud, mahalangenud puutüved ja rikkalikud vanad metsaelupaigad, mis annavad varjupaika lugematutele seentele, samblikele ja sammaldele, mis pakuvad elupaika ja toitu putukatele, loomadele ja lindudele.


  • Nad pooldavad säästvat metsamajandamist.


MetsaABC on kogenud kodumaine metsafirma, mille metsaekspertidel on Eesti kohalikul metsaturul enam kui kahe aastakümne pikkune kogemus erametsaomanikele metsa majandamisel ja ülestöötamisel ning samas eesmärgiks on pakkuda kvaliteetset metsavarumisteenust. MetsaABC pakub igasuguseid metsaga seotud teenuseid, sealhulgas metsakinnisvara müük ja ostmist koos metsade ostmise ja kasvatamisega. Igasuguste metsateenuste jaoks võtke juba täna ühendust MetsaABC -ga!
lisateabe saamiseks külastage kohapeal - www.metsaabc.ee


külastad ka -

Kas talvel on võimalik puitu koristada?Puidu ülestöötamise protsess, Parim viis metsade majandamiseks,  Puidu valimine on keskkonna jaoks parim, Metsa Mõõdistamise meetodid




Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Puiduhakke kasutamine aias | Metsa ABC

Populaarsed metsandusega seotud KKK-d Eestis | Metsa ABC

Puu langetamise planeerimine: mida tohib ja mida ei tohi ohutuse tagamiseks | Metsa ABC