Mis on leskmees metsanduses? | Metsa ABC

 

Sõna lesk metsas kujutab endast eraldunud või murdunud jäseme- või puuladva, mis viitab selliste elementide põhjustatud riskidele, põhjustades metsatööliste suremust. Lesestikke kirjeldatakse kui „murdunud jäsemeid, mis ripuvad vabalt raiutavas puus või puude lähedal”. Ameerika Ühendriikide sündmuste ja terviseamet. MetsaABC on metsamajandus- ja koristusettevõte, mis pakub mitmesuguseid metsateenuseid koos Metsakinnistu müük ja ostmise. 

Lesetootjad võivad seadistada seadmed ja töötajad puu alla või ümber. See võib tuulest või puude kukkumisest nihkuda ja põhjustatud on 11 protsenti kõigist surmaga lõppenud juhtumitest. USA Töötajate ohutuse ja tervishoiu riiklik instituut (NIOSH) pakub lahendusi ohtude vähendamiseks, takistades leskede töötamist all, paugutamist või töötlemist.


Seene areng on sageli leskede tulemus pika aja jooksul. Lähedal asuvad tegurid hõlmavad teiste kukkuvate puude kahjustusi või oksapingeid.


Metsaraie on juba pikka aega kokku puutunud tingimustega, mis võivad nende tervist märkimisväärselt ohustada ja võivad regulaarselt surma põhjustada. Metsaspetsialistid ja metsas harrastavad kasutajad võivad puuõnnetuse kiiresti kogeda. On erinevaid meetodeid.


Selleks, et vältida surma põhjustavaid ja perekonda tõsiselt mõjutavaid asjaolusid, oli mõiste „lesknaine” metsas töötavatele inimestele sünge meeldetuletus.


Lühikest sõna võib tõlgendada kui „lahtist üleulatuvat prahti, nagu jalad või puude otsad, mille saab igal ajal maha visata. Lesed on väga ohtlikud ja pideva ohuallikaga puudeheitjad. Jäsemed või muu lahtine praht kukkus puu otsast alla või kukkus alla. "


Metsamaa tuletõrjujad, metsatöölised ja puidutöötajad on seda terminit laiendanud, hõlmates arvukalt asjaolusid, mille korral puu võib põhjustada surma.


Oht, mida peetakse leseks

OSHA on laiendanud neid ohte asjaoludele, mida tuleks enne puude kukkumist vältida või kõrvaldada. Igaüks, kes siseneb perioodiliselt metsa, peab mõistma, kuidas hinnatakse ümbritsevat piirkonda, et avastada võimalikke puude riske.


Siin on peamised riskid metsas, mida peate tuvastama:


  • Snags on iseseisvad surnud puud, mis varisevad igal ajal kokku ja on ebaõnnestumise suhtes haavatavad. Tõmbed on väga ohtlikud, kui masinate vibratsioon, tugev tuul ja tulekahju destabiliseerivad niigi ebastabiilse hoone.


  • Tagasilöök on tavaliselt nähtav, kui puud kukuvad läbi teiste puude ja kui puu kukub esemetele. Puu langeb enne lõikamist suunas. Ärge pöörake kukkunud puule selga ja kavandage oma põgenemine, kui olete raietöötaja.


  • Äärmuslik ilm, sealhulgas tuul, vihm ja jääkate. Nende looduslike häiretega kokku puutudes suurendate oma kahjustuste ohtu. Töötage või mängige turvalisemas kohas või mõnel muul päeval.


  • Puude pingete vabastamine pole tavaliselt juhusliku metsaekskursiooni ajal keeruline. Sageli juhtub see puude koristamisel mitmekorruselistes võrades. Üks näide on "vedrupoolus", kui puu, puulõik, haru või istikud vabanevad stressi või koormuse all puu või eseme surve või kaalu tõttu.


  • Maastikuefektid võivad anda mehaanikutele võimaluse käivitada katalüsaator erinevate riskide esitamiseks. Oht võib tekkida siis, kui puu voolab kändudesse, kividesse või ebatasasele pinnasele. Hoidke oma keskkond alati erksana.


Nagu varem mainitud, teostab MetsaABC metsaomanikele igasugust metsa majandamist ja ülestöötamist ning metsakinnistu ost kokkulepitud hinna ja metsaolukorra alusel. Võtke nendega juba täna ühendust igasuguse metsateabe, päringute ja teenuste saamiseks!



Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Puiduhakke kasutamine aias | Metsa ABC

Populaarsed metsandusega seotud KKK-d Eestis | Metsa ABC

Puu langetamise planeerimine: mida tohib ja mida ei tohi ohutuse tagamiseks | Metsa ABC