Säästva Koristamise Protsessi Mõistmine | Metsa ABC

 Eksootilisel puidul on puidutöötlemisel lai valik rakendusi. Puude kasvatamine võtab seevastu kaua aega, enne kui neid saab koristada. Eksootilisi puidupuud on üldiselt defitsiit, mistõttu on raske tasakaalustada nende ebatavaliste puitude nõudlust reaalse piiratud pakkumisega, mille täiendamine võtab aega. Arvukate uuringute kohaselt ületab puude tarbimine puude taaskasvamise potentsiaali. MetsaABC on metsa ülestöötamise ja -majandamise ettevõte, mis teostab metsa kokkuostu ja müüki ka metsaomanikega kokkulepitud hindade alusel.

Metsakinnistu Ost

Metsandus on pikaajaline äri, mille toode ei ole lihtsalt ega kiiresti asendatav. Vaatamata asendusainete, näiteks kanepi ja bambuse uurimisele, toetuvad paljud tooted ja puidutöötlemisprojektid endiselt puidule.

Kui teile meeldivad need eksootilised metsad, võite mõelda, kas selline tasakaal on võimalik. Säästva raie eesmärk on saavutada see tasakaal, võimaldades puudel edasi kasvada ja küpseda, selle asemel, et neid liiga vara maha raiuda. Võite olla huvitatud sellest, mis on jätkusuutlik koristamine ja kuidas see toimib.

Mis on säästev saagikoristus?

Alustuseks on metsad planeedi ellujäämiseks vajalikud. Maa kopse nimetatakse üldiselt vihmametsadeks, kuid iga mets on teatud määral selle kopsusüsteemi osa. Metsad aitavad reguleerida globaalset temperatuuri, absorbeerides süsinikdioksiidi ja eraldades hapnikku. On selge, et kogu maailmas eksisteerivad puud võlgnevad meile palju.

Jätkusuutlik ülestöötamine on selline ülestöötamisviis, mis tagab puiduvarude ühtlase varustatuse kogu maastikul, kusjuures praegused meetodid ei mõjuta puidu tulevast saaki ega isegi paranda seda. Ökoloogiline jätkusuutlikkus on seotud majandusliku jätkusuutlikkusega, kuna see kaitseb metsa looduslikke funktsioone, populatsioone, järjestusi ja süsinikdioksiidi säilitamist. Nende tasakaalude säilitamiseks kasutavad metsamehed koristusvõtteid, mis jäljendavad looduslikke häireid.

Kaitske bioloogilist mitmekesisust, luues kaitsealasid

Alates taimedest ja puudest kuni putukate ja eluslooduse ning selle veevarude ja mullani on mets ainulaadne bioloogilise mitmekesisuse alus. Kõik need asjad on omavahel seotud ja kui keegi ei tööta, võib kogu ökosüsteemi ära visata. Kaitsealad on loodud selleks, et kaitsta bioloogilist mitmekesisust ja tagada meie maailma õitseng. See tähendab, et nendel aladel ei ole metsaraie lubatud ja metsa terviklikkuse tagamiseks võetakse muid meetmeid.

Amazonase vihmametsad on tugevalt raiutud, mistõttu on kadunud palju eksootilist puitu. Siiski peavad nad võitlema tulekahjude ja muude probleemidega, mis seavad ohtu erinevate eksootiliste puitmaterjalide kättesaadavuse.

Koristusplaani olemasolu

Raiestrateegia omamine on viis luua jätkusuutlik saak ettevõtetele, kes toetuvad eksootilise puidu raiumisele. Ettevõtted saavad loomuliku häire simuleerimiseks teha piiratud, väikese ulatusega puhastust. Tulekahju või maalihke on kaks näidet looduslike häirete kohta. Juba langenud või teiste puude kasvu takistada võivate puude otsimine on osa valikulisest koristusest. Raieplaan seevastu tuleb koostada nii, et mets saaks taastuda ja seega säilitada oma üldine ökoloogiline tervis.

Puude istutamine mängib osa

Puude istutamine metsaraie asemele on veel üks jätkusuutliku saagi osa. Varem raadatud või halvenenud maale saab rajada puude istandusi. Kuna neid istandusi juhitakse nagu puumajandeid, aitavad need kaasa maa üldisele tervisele, aidates samal ajal rahuldada ka puidunõudlust. Looduslike metsade pikaajaline kaitse, taastamine ja säilitamine võiks olla nende istanduste üks eesmärke.

Õigete tehnikate valimine

Buldooserimeetod pole eksootilise puidu koristamisel enam hädavajalik. Nüüd võib puitu koguda, kahjustamata sellega külgnevaid metsaalasid. Raietöötajad saavad puid langetada ja kaevandada, ilma et nad naaberpuudele lisakahjustusi tekitaksid, kasutades vähendatud löögitehnikat.

Need protseduurid võivad vähendada erosiooni, jäätmeid ja muid probleeme, võimaldades samal ajal toota eksootilisi puittooteid.

Ökonoomne ja ökoloogiline stabiilsus

Kõik need algatused on suunatud eksootiliste metsade ellujäämise tagamisele praeguses ja tulevikus. Säästev metsaraie on viis tasakaalu leidmiseks tööstuse keskkonna- ja majandustegevuse vahel. Mitmed osariigid ja riigid on kehtestanud metsaraie eeskirjad, mille eesmärk on säilitada metsad edaspidiseks kasutamiseks, kasutades säästvat raie- ja istutusvõtet.

Metsamehed hindavad mitmesuguseid tegureid, kui nad valivad, millised puud raiutud puid asendada. Optimaalsed regenereerimismeetodid määratakse kindlaks erinevate parameetrite järgi, sealhulgas puuliik, puu väärtus, logija kättesaadavus ja varustus, saidi kvaliteet ja palju muud. Kaubanduslikud raiesmikud võivad jätta nõrgemad puud seisma, samal ajal kui võimsad raiutakse. Jätkusuutlik raie võtab arvesse metsa pikaajalist tervist.

MetsaABC on Eesti ettevõte, mis pakub metsa kokkuostu, metsa raiet ja muid metsaga seotud teenuseid. Nende teenused hõlmavad metsakinnistute, hakkepuidu, kasvavate põõsaste ostmist ning kasvavat metsamüüki ja -ostmist koos metsa ülestöötamise ja majandamisega. Lisateabe saamiseks võtke nendega ühendust juba täna!

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Puiduhakke kasutamine aias | Metsa ABC

Populaarsed metsandusega seotud KKK-d Eestis | Metsa ABC

Puu langetamise planeerimine: mida tohib ja mida ei tohi ohutuse tagamiseks | Metsa ABC