Õue puude müümise juhend | Metsa ABC

 

Isegi kui saate oma õuepuid reklaamida ja müüa, peate kohaliku puiduostja meelitama puudega, millel on suurem turuväärtus. Selleks, et ostja oleks pakkumise tegemiseks piisavalt huvitatud, on vaja selliseid puid nagu tamm, must pähkel, paulownia, must kirss või mõni muu kõrge väärtusega puu teie piirkonnas. MetsaABC korraldab metsaomanikele puidu või metsa müük ja kokkuostu ning metsa majandamist ja ülestöötamist kokkulepitud hinna alusel.


Pidage meeles seda olulist nõuet: et puiduostja oleks huvitatud õuepuu (de) soetamisest, peab puu (de) väärtus ja maht olema piisavad ostuhinnast. Lõpptootes peab olema piisavalt väärtust, et katta kulud, mis on seotud seadmete (palkveok, tõstuk ja laadur) kinnistule transportimisega, palgi lõikamisega, palgi (te) veskisse saatmisega, puuomanikule maaomanikule tasumisega ( s) ja teenib endiselt kasumit. Nii lihtne see ongi.


Väärtuslikumad on metsas kasvavad puud

"Karmi" euroökonoomika mõttes on metsa istutatud puud sageli väärtuslikumad kui õues kasvatatud. Need pakuvad lihtsa juurdepääsu eeliseid, kahjustamata vara, lihtsamat masina kasutamist ja tavaliselt rohkem puid. Puiduostja jaoks toob see tavaliselt kaasa suurema mahu ja parema finantsseisundi. Pidage meeles, et õuepuu võib oma eluea jooksul pakkuda olulist mittematerjalist kasu, näiteks energiasäästu, paremat õhukvaliteeti, vee äravoolu vähenemist ja kodu väärtuse suurenemist.


Õuepuude müügiprobleemid


Hinne langetavad lühikesed boolid ja suured, jäsemetega koormatud võrad on "avatud kasvuga" õuepuude ühised jooned. Neile avaldatakse ka negatiivseid inimjõude. Naelu saab kinnitada õuepuude kuhjadesse, samuti niiduki ja umbrohu piitsa kahjustusi puu alusele ning traataedade ja pesunööride kinnitamist. Nad on vastuvõtlikumad loodusõnnetustele, nagu tuul ja välk (mis võivad põhjustada defekte). Õuepuuni jõudmine pole alati lihtne. Konstruktsioonid, elektriliinid ja muud takistused võivad takistada lõikamist ja eemaldamist.


Õuepuule ostja leidmine

Ei ole lihtne oma hoovis puud müüa, kuid see pole ka võimatu. Oma õuel puu müümise võimaluste suurendamiseks kasutage neid Indiana metsandusministeeriumi kasulikke soovitusi:



  • Tutvuge paljude puuliikidega. Puu tuvastamiseks kasutage puu identifitseerimisraamatut või võtke ühendust kohaliku metsamehega. Kui teie piirkonnas seda liiki hinnatakse, on teil suurem võimalus seda müüa. Kasuks tuleb ka mitme puu omamine.


  • Uurige, kui suur puu on. Suurematel puudel on suurem maht ja nad meelitavad ostjat tõenäolisemalt. Teisendage tollid rinna kõrgusel olevale läbimõõdule, mõõtes kodulindiga (DBH). Vastuse saamiseks mõõtke ümbermõõt ja jagage pi (3.1416). Mõõtke puu maapinnast 4,5 jalga (DBH).


  • Määrake puu kõrgus. Tempo 50 meetrit põrandale paralleelselt mõõdupuuga. Hoidke pulka puuga paralleelselt ja sellest 25 tolli kaugusel. Iga toll vastab kahe jala kõrgusele.


  • Tehke kindlaks, kas puu on suurte raskete puude koristusseadmete jaoks ligipääsetavas kohas. Milliseid struktuure ja infrastruktuuri mõjutab puu maharaiumine? Kas on olemas septikud, rajatised, muud puud ja taimed, elektrijuhtmed või maa -alused torud? Kas koristusseadmete transportimine ja käitamine teie maal on tasuv (või isegi võimalik)?


Kuidas leida oma õuepuule ostja


Puid saab mõnes riigis osta ainult siis, kui ostja on litsentseeritud puiduostja. Teistes osariikides on metsaraie rühmi, kes võivad teid aidata, ja igas osariigis on metsandusosakond või -amet. Nendel metsandusosakondadel on nimekiri võimalikest puiduostjatest, kes otsivad sageli kvaliteetseid õuepuid. Võimaluse korral tuleks kasutada mitu võitnud lepinguga pakkumist.  


MetsaABC osutab erametsaomanikele metsa ost, ülestöötamis- ja majandamisteenuseid Eesti kohalikul metsaturul kokkulepitud hindade alusel. Nende ja nende teenuste kohta teabe saamiseks võtke nendega ühendust juba täna!



Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Puiduhakke kasutamine aias | Metsa ABC

Populaarsed metsandusega seotud KKK-d Eestis | Metsa ABC

Puu langetamise planeerimine: mida tohib ja mida ei tohi ohutuse tagamiseks | Metsa ABC