Metsast koristatud tooted | Metsa ABC

 

Metsad pakuvad meile mitmesuguseid eeliseid, sealhulgas koristatavaid ja kogutavaid ressursse. Pikka aega oli esmane koristatud saematerjal, kuid nüüd kasutatakse meie metsi mitmekesise tootevaliku kasvatamiseks, tarbimiseks ja müümiseks. MetsaABC on Eestis asuv metsaettevõte, mis pakub muu hulgas metsateenuseid, nagu kasvava metsa müük ja ost, hakkepuidu ost, metsa ülestöötamine ja majandamine.

Puidust koristatud tooted

Puidutooted

Puitu saab koristada ja müüa või isiklikel eesmärkidel kasutada. Palgid, mida müüakse puidu või paberimassi (paberi) tootmiseks, on kõige levinumad kaubanduslikud tooted. Küttepuude ja postide koristamine müügiks või isiklikuks tarbeks on sage praktika.


Puidu klassifitseerimiseks kasutatakse puu läbimõõtu ja kasulikku kõrgust. Läbimõõt rindade kõrgusel või DBH on puu läbimõõdu mõõtmine, mõõdetuna 4-1/2 jalga maapinnast tolli täpsusega. Saematerjal viitab puudele, mis on piisavalt suured, et tekitada palke, mida saab saematerjaliks saagida ja mis peavad olema vähemalt 8 jalga pikad ja 10 tolli läbimõõduga aluses. Paberipuidu valmistamiseks kasutatakse paljusid puuliike, mis koosnevad laastudest või kiududest, mida kasutatakse paberi, puitkiudplaadi või puitlaastplaadi valmistamiseks. Plaatpuidust puude DBH peab olema vähemalt 5 tolli. Toorpuit hakitakse tavaliselt 100 tolli pikkuseks.


Näo nöörid (8 jalga 4 jalga 16 tolli) on kõige populaarsemad küttepuude suurused, kuid saadaval on ka täisnöörid (8 jalga 4 jalga 4 jalga). Mõned liigid sobivad küttepuude jaoks paremini kui teised, kuid head küttepuud on kõrge soojusväärtusega, neid on lihtne lõhkuda, tekitab palju suitsu ja on meeldiva aroomiga.



Kunst ja käsitöö


Maaomanikud koguvad ja müüvad käsitööks mitmesuguseid metsaressursse. See nimekiri on ainult nii pikk kui kujutlusvõime, kuid siin on mõned soovitused. Pärjad, vanik ja lilleseaded saab valmistada printsessimänni oksadest. Korvi saab teha koorega. Puidutuunerid otsivad ebatavalist puitu (sõlmed, hambad ja jalgevahed).

Toit

Teie metsast leitud toiduainete hulka kuuluvad marjad, vahtrasiirup, pähklid ja ulukid. Söödavate taimede (nt looduslike porrulaukude) ja seente (nt soomuste) kogumine on suurepärane viis oma metsamaa uurimiseks ja õhtuse piletihinna lisamiseks. Teise võimalusena saate avastatut parandada; mõned maaomanikud muutuvad leidlikuks ja kasvatavad oma metsas toitu. Näiteks seente kasvatamiseks võib palke hakkida ja inokuleerida.

Vahtra siirup

Sõltuvalt sellest, kui palju aega ja raha soovite pühendada, võib vahtramahla koristamine ja rafineerimine siirupiks olla nauditav peretegevus või tulus äri. On teisigi liike, kelle mahlast saab teha siirupit, kuid vahtrate suhkrusisaldus on kõrgeim ja seetõttu on nendega kõige lihtsam töötada. Kuna see tegevus võib nõuda märkimisväärseid investeeringuid seadmetesse, on hea mõte alustuseks puudutada vaid mõnda puud, et enne all-ini minekut protsessi tunnetada.


Muud võimalused

Lisavõimalus on seemnete koristamine puukoolidele müümiseks. Te saate tammetõrusid, käbisid ja muid seemneid koristada, kui teete kliendiga koostööd, et mõista tema nõudeid. Hoolimata asjaolust, et tegemist ei ole tõelise metsasaadusega, täiendavad mõned maaomanikud oma tulu, rentides oma vara jahipidamiseks. Kui soovite teenida raha, tuues külalisi oma kinnistule, olge teadlikud juriidilistest riskidest ja kaaluge kindlustuse ostmist.


MetsaABC on ettevõte, mis tegeleb metsa müük ja muude metsaga seotud teenustega, nagu metsakinnisvara ost, metsade majandamine ja ülestöötamine, kasvava metsa ostmine, põõsaste ostmine ja mitmesugused muud teenused. Mis tahes metsaga seotud teenuste saamiseks võtke nendega ühendust juba täna!

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Puiduhakke kasutamine aias | Metsa ABC

Populaarsed metsandusega seotud KKK-d Eestis | Metsa ABC

Puu langetamise planeerimine: mida tohib ja mida ei tohi ohutuse tagamiseks | Metsa ABC