Kuidas Kaitsta Metsi Tule Eest | Metsa ABC

 Metsade kaitsmiseks tulekahju eest on oluline mõista, mis põhjustab metsade põlemist, ja siis ilmselt, mida saab nende metsade kaitsmiseks metsatulekahju eest teha. Eestis pakuvad paljud ettevõtted metsa ülestöötamise ja metsamajandamise teenuseid. Üks selline ettevõte on MetsaABC, mis tegeleb metsavarumisega Eestis ja kellel on aastakümnete pikkune kogemus kohalikul metsaturul. Samuti töötavad nad metsaostu ja metsa müügi suunas, lähtudes metsaomanikuga kokkulepitud hinnast.



Metsatulekahjude põhjused

Metsatulekahjud võivad olla põhjustatud mitmetest teguritest, kuid ülekaalukalt on kõige olulisemad inimesed. Looduslikud tulekahjud on kõige sagedamini põua ajal, kui pikselöök sütitab kuiva rohtu või põõsast, kuid see stsenaarium põhjustab vähem kui 10% kõigist metsatulekahjudest. Ülejäänud metsatulekahjud on mingil või teisel viisil põhjustatud inimtegevusest. Mõned viisid, kuidas inimesed metsatulekahjusid põhjustavad, on lõkked, ilutulestik, õueprügi põletamine, sigaretid ja sõidukid.

Metsatulekahjude ennetamine

Igal aastal hävitatakse metsatulekahjude tõttu tuhandeid kodusid ja ettevõtteid. Seetõttu on ülitähtis olla teadlik metsatulekahjude ohust ja rakendada ettevaatusabinõusid nende leviku vältimiseks. Enne tulekahju alustamist on oluline läbi viia järgmine:

Järgige kõiki kehtivaid kohalikke reegleid ja eeskirju: Paljudes paikkondades on reeglid, mis kontrollivad igat tüüpi põletamist, sealhulgas kellaaega, aastaaega ja põletatavate materjalide liike.

Uurige ilmaennustust: kui on tugevaid puhanguid, pole kunagi hea mõte põletada. Tuul võib toimida nii kiirendi kui ka tule levitajana. Kontrollige oma osariigi uusimat tuleohu hindamissüsteemi, mis selgitab kõiki leegi suhtes haavatavamaid kohti ja vajalikke lisameetmeid. Metsamaa tulekahjude hindamise süsteem avaldab kaardi, mis näitab regulaarselt iga osariigi praegust tuleohu hinnangut.

Põletada tohib ainult kohtades, kus seda on võimalik kontrollida: Veenduge, et kõik lõkked toimuksid nõuetekohaselt suletud tulekahjualustes ja et kõigi tulekahjude suurus oleks minimaalne. Kriitiline on põletada kõik kontrollitud keskkonnas, hoolimata sellest, kuidas seda tehakse. Tulekahjud võivad kergesti kontrolli alt väljuda, seetõttu on oluline hoida neid ohjes, et neid saaks vajadusel kustutada.

Midagi kummalist ega tuleohtlikku ei tohiks põletada: Inimesed viskavad mõnikord lõkkesse prügi või muud kraami, kuid need võõrkehad võivad mõnikord leegiga tugevalt reageerida, mille tulemuseks on kiiresti leviv inferno. Orgaanilisi esemeid, nagu puit, lehed ja õuepuru, tuleks ainult põletada. Papist ja paberist asjade põletamine on tavaliselt lubatud, kuid veenduge, et see oleks eelnevalt ohutu.

MetsaABC töötab metsade kaitsmise nimel läbi metsade majandamise. Nad töötavad metsade müügi ja ostude kasvatamise nimel. Nad osutavad ka igasuguseid metsaga seotud teenuseid. Külastage neid täna, et lahendada igasuguseid metsaprobleeme !!!

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Puiduhakke kasutamine aias | Metsa ABC

Populaarsed metsandusega seotud KKK-d Eestis | Metsa ABC

Puu langetamise planeerimine: mida tohib ja mida ei tohi ohutuse tagamiseks | Metsa ABC