Tuleviku Metsafirmad | Metsa ABC

Metsad võivad üha enam olla aluseks pikaajalisele majanduslikule elujõulisusele. Sellised ettevõtted nagu MetsaABC, kes seda tunnistavad, võivad olla kasulikud nende endi jaoks, tagades samas ka metsade säilimise. MetsaABC tegeleb metsa müügi ja ostmisega metsaomanikelt ning pakub ka igasuguseid metsaomanikega seotud teenuseid.

Kasvava metsa müük

Industrialiseerimine on viimase 150 aasta jooksul maksma läinud. Metsi on kasvavate majanduslike ja riiklike huvide huvides liiga sageli hävitatud. Metsadel on tulevikus potentsiaal saada jätkusuutliku majanduse selgrooks, pakkudes mitmekesist valikut taastuvaid tooteid ja teenuseid. Tulevased metsaettevõtted näevad seda potentsiaali, kasutavad seda ära ja kasutavad seda oma kasumi suurendamiseks, tagades samas ka metsade elamise ja õitsengu.

Kliimamuutused, rahvastiku suurenemine ja pidevalt suurenev nõudlus toidu, energia, vee ja muude ressursside järele muudavad seda, kuidas maailm vaateid ja puid väärtustab. Kujundatakse uut tüüpi ettevõtet, metsateenuste äri. MetsaABC tegeleb metsa ostu-müügiga, metsa ülestöötamise ja haldamisega metsaomanike jaoks.

Tulevased metsaettevõtted mitmekesistavad oma ärimudeleid lisaks toodete tarnimisele, hõlmates mitmesuguseid olulisi kogukonnateenuseid. Puidust saadav tulu on jätkuvalt märkimisväärne, kuid edukad ettevõtted on täiendanud oma sissetulekuid kiiresti kasvavate uute turgudega, mis tekivad siis, kui ökosüsteemiteenused napivad.

Jõud muutuvad

Miks peaksid metsamajandusettevõtted valima teenuse, selle asemel, et jääda näiliselt tõhusale äristrateegiale? Moodustub täiuslik globaalsete jõudude torm, mille tulemuseks on uus operatiivne raamistik.

Kliimamuutused: Puud aitavad leevendada kliimamuutuste tagajärgi, kogudes ja säilitades süsinikku, samuti tootes fossiilkütuseid (näiteks biomassi) ning pakkudes üleujutuste tõrjet ja veereguleerimise funktsioone. Kliimamuutuste pakilisus on üleminek uuele ajastule metsanduses.

Taastuvenergia ja ressursside nõudluse tõus: nõudlus jätkusuutliku puidupõhise energia ja toodete järele on taastumas fossiilkütuste piiratud kättesaadavuse ja kallinevate kulude, energiajulgeoleku ja kliimamuutuste tõttu.

Looduse kulunud teenuste taastamine: Metsad pakuvad mitmeid teenuseid, sealhulgas vee filtreerimist, erosiooni ja üleujutuste tõrjet, mis on kõik halvenenud. Kui sadamad ja hüdrotammihoidlad ummistuvad, magevee varud halvenevad ja äkilised üleujutused sagenevad, võib see põhjustada allavoolu suuri raskusi. Selle tulemusena on kasvav vajadus suurendada ökosüsteemi taastamise rahastamist ja sellega kaasnevat avalikku kasu.

Üha rohkem linnaelanikke, kes soovivad loodust nautida: metsad rahuldavad üha suuremat soovi puhke-, haridus- ja vaimse põgenemise järele, kui enamik maailma elanikkonnast rändab linnadesse. Samal ajal on linnaplaneerijad üha enam huvitatud rollist, mida linnapuud võivad mängida vee äravoolu vähendamisel, õhukvaliteedi parandamisel, mürasaaste vähendamisel ja haljasala pakkumisel.

Metsakorporatsioonid mängivad uusi rolle

Metsaettevõtted peavad suutma nende kasvavate vajaduste rahuldamiseks minna piiratud toorainerõhult (saematerjali ja paberi jaoks mõeldud puid) mitme ökosüsteemiga teenuste strateegiale.

MetsaABC-l on kohalikul metsandusturul kogemusi ning see töötab metsa majandamise ja ülestöötamise nimel. Kasvav metsa müük ja ost toimub ettemääratud hinna või metsakraami põhjal.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Puiduhakke kasutamine aias | Metsa ABC

Populaarsed metsandusega seotud KKK-d Eestis | Metsa ABC

Puu langetamise planeerimine: mida tohib ja mida ei tohi ohutuse tagamiseks | Metsa ABC