Mis On Metsade Eelised? | Metsa ABC

 

Mets on paks väli või dünaamiline ökosüsteem, mis sisaldab erinevaid eluvorme ja on rikas elurikkuse poolest. Ümbruskonna kliimat reguleerivad puud, mis mõjutab metsas elavaid taimi ja loomi. MetsaABC pakub oma teenust kasvava metsa ost miseks ettemääratud hinnaga või metsamaterjaliga.


Metsad, mis on kõige olulisemad loodusvarad, hõivavad üle 31% planeedi maismaast, pakkudes elu jätkusuutlikkuse tagamiseks elutähtsaid ökoloogilisi struktuure. Metsad rahuldavad peaaegu kõik meie elulised vajadused. Kõigest, mida me tarbime, milles elame ja mida kanname, sõltume isegi metsast, sõltuvalt metsadest. Metsadel on inimelus palju eeliseid, mis muudavad meie elu lihtsamaks.



Metsade eelised

  • Puhas õhk: Metsad on ainsad kohad, kus saate hingata ohutut ja puhast õhku. Ükski õhupuhasti ega konditsioneer ei jõua metsade töö tegemisele ligilähedalegi. Puud neelavad õhus mürgiseid gaase, nagu vääveldioksiid ja süsinikoksiid, ning hoiavad neid oma lehtedes ja koores, vabastades selle käigus hapnikku. Ühe hooaja jooksul peaks küps lehtpuu eraldama eeldatavasti sama palju hapnikku kui kümme inimest hingab aastas sisse.


  • Saasteainetest vaba õhk: väidetavalt toimivad head metsad puhvrina, hoides saasteained veest eemal. Raskmetalle ja nitraate filtreeritakse puude juurte abil veest välja, kuni see jõuab veeallikateni ja jätkub veeringe kaudu. Tervisliku metsakattega maailma maapiirkondade inimesed peavad vett jooma otse jõgedest, kuna metsad on loodusliku veepuhastussüsteemina.


  • Elurikkus edeneb siin: kas suudame ette kujutada elamist maailmas, kus meil pole kodu? Ei, see on õige! Metsad, nagu ka meie kodud, varjavad 80 protsenti maailma maismaaelupaikadest, kuhu kuuluvad taimed, putukad, seened, bakterid ja muud mikroobid. Metsad pakuvad loomadele elu-, õitsemis- ja arenemiskohta. Kuna puid pole, pole ka eluslooduse kodusid ja seetõttu hakkab nende arv vähenema, mis täpselt tänapäeva maailmas toimub.


  • Reguleerib sademeid: Metsad mängivad sademete kontrollimisel kriitilist rolli koostoimes veeringlusega. Puude niiskus eraldub transpiratsiooni ajal atmosfääri, kus see kondenseerub, moodustades pilvi, mille tulemuseks on vihm. Teisiti öeldes kipuvad metsad ümbritsevat atmosfääri jahutama ja sademeid tekitama.


  • Vähendab looduslikke õnnetusi: puujuured ulatuvad sügavale mulda ja neil on suur potentsiaal vee säilitamiseks. Looduslikud õnnetused nagu pinnaerosioon, tuuleerosioon ja maalihked vähenevad, kui juured imavad vett ja hoiavad mulda paigal. Tormi ajal aitavad puud sageli reguleerida veevoolu ja vältida hävimist.


  • Säilitab jahedat kliimat: suve saabudes tahame kõik minna parki, leida lähedal asuv puu, istuda tunde varjus ja lobiseda. Me ei naudi mitte ainult selle varju, vaid ka maailm. Kuna puu annab varju, ei kuiva muld ära ja niiskus säilib. Metsade jahutavat efekti säilitab puude ja muude liikide transpiratsioon, samuti kohalikku päikest kasutavate metsade niiskuse aurustamine. Metsad aitavad kontrollida ka äravoolu, mis aitab hoida kliimat jahedas.


  • Tuuletõkked: tuuletõkked on sisuliselt objektid, mis pakuvad vastupanu tuulele. Tuuletõkkeid tagavad puud. Need vähendavad tuule kiirust, võimaldades põllumeestel istutada puid, et kaitsta oma saaki tuule hävimise eest. Puud pakuvad lindudele lisaks tuulejõuga võitlemisele ka pesitsemiseks elupaika. Seepärast on mesilastel tolmeldamine lihtsam, kuna tuult on vähem.


MetsaABC tegeleb metsamaterjali ja kokkulepitud hinna põhjal Kasvava metsa müük metsakinnistu ostuga. Lühi- või pikaajalises koostöös töötavad nad metsa ülestöötamise ja metsa majandamise nimel.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Puiduhakke kasutamine aias | Metsa ABC

Populaarsed metsandusega seotud KKK-d Eestis | Metsa ABC

Puu langetamise planeerimine: mida tohib ja mida ei tohi ohutuse tagamiseks | Metsa ABC