Mis on harvendamine ja pügamine? Metsa ABC

 

Hõrenemine on põllumajanduslik termin, mis viitab mõnede taimede või taimeosade eemaldamisele, et teised saaksid areneda. Pügamine on taimeosade, näiteks varte, pungade või juurte valikuline eemaldamine metsamajandamise osana. Harvendusraie on metsa puude lõikamine valikuliselt, et parandada järelejäänud puude kasvukiirust või tervist. Puud, mis on ülerahvastatud, seisavad naabrite ees. Metsa hooldus Tuleks saavutada hõrenemine, et muuta puistu vastupidavamaks keskkonnastressoritele, nagu põud, putukate nakatumine, liigne kuumus või kulutuli.

Metsaistandikus on puu harvendamiseks viis meetodit: altpoolt harvendamine, ülevalt harvendamine, läbimõõt, geomeetriline harvendamine ja vaba harvendamine.

Kärpimine on oksakraega tasapinnaliste okste eemaldamine seisvalt puult ja seda võiks mõista võsalõikena. Lõikamine toimub erinevatel põhjustel, sealhulgas kaitse, puu tervise või välimuse parandamine ja turuväärtuse suurendamine. Puude pügamine on üks tulusamaid ravimeetodeid, mida saate seda pakkuda. See tõstab vara väärtust:

1 sõlmede arvu vähendamine ja toodetud kvaliteetse läbipaistva puidu koguse 2 suurendamine
3 varre lint, mis vähendab varre suurust
4 heade ja väärtuslike puude tootmise kiirendamine
5 valge männi villi rooste esinemise piiramine

Edukal pügamisel on kahte tüüpi lõiketükke: õhukesed lõiked ja juhtivad lõiked. Raiejäätmete müük Äsja tehtud lõike määrab teie lõike asukoht taimel ning selle suhe lähedalasuvate vanade ja noorte, nõrkade ja tugevate pungade ja oksadega. On äärmiselt oluline mõista nende kahe kärpimise olemasolu ja nende vastuseid talust. Paljud ettevõtted töötavad võsaostu ja muude metsaga seotud teenuste eest, mis hõlmavad ka metsa ülestöötamist ja metsamajandamist.

Kärpimisel saate peaaegu alati tagasi sõlme tagasi kärpida. Kuid mitte kõik sõlmed ei ole loodud võrdsetena: mõnel on küpsed juured, teistel on ainult varjatud, kasvamata pungad, ja veel, teistel on mitmesugused kasvumustrid, alates väikesest, Võsa raie õhkõrnast ja valesti suunatud tugevast võimalikust kasvust. MetsaABC ostab ja müüb metsi ning pakub põõsaid ka Eestis.

Hõrenev lõige taastab Võsa ost kindla sõlme, mis talub ülekasvu ilma šokeerimata või häirimata.
Pealõige on polaarne vastand: see on sõlme lõik, mis on liiga väljaarendamata, et asendada pügamisega kaotatud arengut.

MetsaABC on üks Eestis asuvatest raiejäätmetest koosnev metsa ülestöötamise ja metsamajandamise ettevõte.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Puiduhakke kasutamine aias | Metsa ABC

Populaarsed metsandusega seotud KKK-d Eestis | Metsa ABC

Puu langetamise planeerimine: mida tohib ja mida ei tohi ohutuse tagamiseks | Metsa ABC