Millised on metsa erinevad kasutusalad?

 

Mis on mets? Mets on dünaamiline ökosüsteem, mis koosneb peamiselt puudest, mis toimivad barjäärina maa ja mitmesuguste eluvormide vahel. Puud aitavad luua spetsiaalse ökosüsteemi, mis mõjutab metsas elavate loomade ja taimede tüüpe. Puud mängivad kliimas otsustavat rolli. Nad puhastavad õhku, hoiavad seda kuumadel päevadel jahedana, hoiavad öösel sooja ja on suurepärased heli neelajad. Metsamajandamine on suur ülesanne, mis vajab nõuetekohast hooldamist ja hooldamist, seetõttu pakuvad mõned ettevõtted, näiteks MetsaABC,Harvendusraie, metsa majandamise ja metsa ülestöötamise teenuseid. MetsaABC, Metsa Hooldus, on Eesti metsa ülestöötamise ettevõte, mis pakub metsa majandamise ja metsa ülestöötamise teenuseid koos metsa müügi ja metsaomanike metsaostudega.

Metsa kasutusviisid

Metsad on planeedi üks olulisemaid loodusvarasid. Metsad katavad maailma nagu roheline tekk, mis mitte ainult ei loo lugematul hulgal materiaalset toodet, vaid pakub ka mitmesuguseid elutähtsaid keskkonnateenuseid. Need on kasulikud mitte ainult tööstusele, Raiejäätmete müük, vaid ka maapiirkondade majandusarengule. Neil on tohutu potentsiaal vaesuse vähendamiseks, Metsa Hooldus, säilitades samal ajal ka olulisi loodusvarasid.

Majanduslik kasutamine:

Metsad toodavad puitu, küttepuid, paberipuitu, toidukaupu, kummi, vaiku, mittesöödavaid õlisid, kummi, kiudaineid, lakki, bambusekeppe, sööta, ravimeid, ravimeid ja mitmesuguseid muid kaubanduskaupu. Igal aastal kasutatakse pool koristatud puidust kütmiseks ja toiduvalmistamiseks. Ehitusmaterjalid, nagu saematerjal, Raiejäätmete ost, vineer, lehtpuit, puitlaastplaat ja puitlaastplaat, moodustavad kolmandiku puidusaagist. Kuuendik ülestöötatud puidust on paberimassi ja kasutatakse paberitööstuses. Paljusid metsamaad kasutatakse metsaraie, põllumajanduse, karjatamise, turismi ja tammide ehitamiseks.

Ökoloogiline kasutamine: Mõned metsade ökoloogilised kasutusalad on järgmised:

See toodab hapnikku: fotosüntees on selle planeedi eluks hädavajalik ja puud toodavad hapnikku. Metsa Hooldus,Neid nimetatakse ka maa kopsudeks.
Vähendab globaalset soojenemist: metsad tarbivad fotosünteesi toorainena primaarset kasvuhoonegaasi süsinikdioksiidi (CO2). Selle tulemusena toimib metsa võra C02 kuivendajana, vähendades kasvuhoonegaaside CCX põhjustatud globaalse soojenemise probleemi.
Metsiku looduse elupaik: miljonite metsloomade ja taimede jaoks on nende koduks metsad. Ainuüksi troopilistes metsades on umbes 7 miljonit liiki.
Hüdroloogilise tsükli reguleerimine: Metsastatud valgla toimib nagu hiiglaslikud käsnad, hoides sademeid, aeglustades äravoolu ja vabastades lõpuks vett kevadiseks laadimiseks. Troopilised metsad toodavad 50–80 protsenti nende kohal olevast õhust niiskusest, mis aitab vihmaperioodil kaasa.
Pinnase kaitse: Metsad kinnitavad mullaosakesi tihedalt oma juurte külge, hoides ära mulla erosiooni. Nad toimivad ka tuulemurdetena.
Saastemoderaatorid: metsad võivad neelata palju mürgiseid heitmeid, mis aitab õhku puhtana hoida. Väidetavalt neelavad nad ka müra, aidates ära hoida õhu- ja mürasaastet.

MetsaABC pakub oma teenuseid ka metsa raiumiseks, kus on võimalik osta laastudena võsa või raiejäätmeid. Samuti ostavad nad võsastunud rohtu ja põllumaad ning puiduhakke töötlemiseks sobivaid võsastunud raielanke. Samuti töötavad nad kuivenduskraavide ehitamiseks ja arvukateks raieteks (valgustusraie, harvendusraie, lageraie, järkjärguline raie).

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Puiduhakke kasutamine aias | Metsa ABC

Populaarsed metsandusega seotud KKK-d Eestis | Metsa ABC

Puu langetamise planeerimine: mida tohib ja mida ei tohi ohutuse tagamiseks | Metsa ABC