Metsamajanduse küsimused | Metsa ABC


Metsamajandamine on metsa hooldamise ja kasutamise strateegiate kavandamise ja kehtestamise meetod, et saavutada konkreetseid looduslikke, majanduslikke, sotsiaalseid ja kultuurilisi eesmärke. See hõlmab nii loodusliku kui ka haritava metsa majandamise administratiivseid, fiskaalseid, õiguslikke, sotsiaalseid, tehnoloogilisi ja teaduslikke tahke. MetsaABC on Eestis asuv metsamajandamise ja ülestöötamise ettevõte, mis tegeleb kasvava metsa müük ja muude metsadega seotud teenustega.


Toitu, peavarju, eluslooduse elupaika, puitu ja igapäevaseid tarbeesemeid, sealhulgas meditsiinilisi koostisosi ja paberit, pakuvad kõik metsad. Metsad kui keskne seos atmosfääri, geosfääri ja hüdrosfääri vahel mängivad olulist rolli Maa süsinikdioksiidi tarnimise ja kaubanduse juhtimisel. Troopilistes vihmametsades elab tegelikult tohutult erinevaid liike, kes suudavad paremini kohaneda muutuvate keskkonnatingimustega ja jäävad seetõttu ellu kui monokultuurilised metsad. See mitmekesisus toimib ka koduks erinevatele loomaliikidele ja meditsiiniliste koostisosade allikana. Metsade majandamise pakilisemad probleemid on looduslike (tulekahjud ja nakatumised) või inimlike (lageraie, põletamine, maaparandus) tegurite tõttu ammendumine, samuti metsa tervise kontrollimine ja edukas ärikasutamine ning kaitse.


Erinevatel eesmärkidel kasutatava metsamaa säilitamine muutub ökoloogia uurimise ja keskkonnateadmiste edenedes üha populaarsemaks. Avalikkuse huvi metsamajandamise vastu on muutunud puidu kasutamisest muude metsaressursside, näiteks elupaikade, pinnase ja vee kvaliteedi, turismi jne kaitseks. Metsad on kohad, kus säilivad esteetilised, eetilised, vaimsed ja religioossed ideaalid. MetsaABC tegeleb metsaomanike poolt Metsa ost ka otsustatud hinnaga.


Ressursi säilitamine ise on metsamajandamise üks suuremaid väljakutseid, samas kui bioloogilise mitmekesisuse säilitamise väljakutseks on pigem metsa hävitamise peatamine kui geograafiliselt paigutatud esmametsade minimaalse kogumise kaitsmine esinduslikes suure mitmekesisuse ja endemismi piirkondades. Lisaks tuleb parandada metsa pakutavate paljude erinevate toodete ja teenuste hindamise protsesse ja metoodikat, eriti neid, mida turul lihtsalt ei vahetata.


SFM (säästev metsamajandamine) on kuum teema nii ressursside haldajate kui ka kõigi elualade esindajate seas. See ei ole üllatav, arvestades, et metsamajandamist on kirjeldatud säästva arengu saavutamise seisukohalt kriitilise tähtsusega ning viis nälja kaotamiseks, metsade hävitamise ja bioloogilise mitmekesisuse ammendumise minimeerimiseks, maa ja vara hävitamise peatamiseks, toiduga kindlustatuse parandamiseks ja puhta joogivee kättesaadavuse suurendamiseks. taskukohane elekter.


Maailma metsade säilitamise ja majandamise tähtsust tunnustati ülemaailmse keskkonnakaitse valguses alles 1970. aastate lõpus. 1990. aastate teiseks pooleks kutsuti üles kasutama metsa kvaliteedi mõõtmiseks standardeid ja mõõdikuid, samuti puidu sertifitseerimist. metsa müük müüakse ka kokkulepitud hinna ja metsamaterjali alusel.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Puiduhakke kasutamine aias | Metsa ABC

Populaarsed metsandusega seotud KKK-d Eestis | Metsa ABC

Parim puit väliprojektide jaoks | Metsa ABC