Kuidas Areneb Metsa Väärtus | Metsa ABC

Metsaomanikud puutuvad sageli kokku metsaostuettevõtete kuulutustega, mis lubavad 20 000 eurot hektari kohta, samas kui tõelised hinnaettepanekud on taotluse korral mõnikord poole madalamad. Mis siis määrab metsa tõelise väärtuse ja kes saab nimetatud 20 000 eurot?




  • Esiteks on metsaostja mures metsa vanuse pärast

Iga metsaostja soovib ostetud metsa majandada. Kui seda saab teha mitte liiga kauges tulevikus, on ka ostuhind odavam. Keegi ei taha oma raskelt teenitud raha aastakümneteks metsa matta, hoolimata sellest, kui ahvatlevad müüja fraasid, näiteks "mets on investeering tulevikku". Iga metsaettevõtte, nagu iga teise mõistliku ettevõtte eesmärk on teenida kasumit. Metsa vanus määrab esialgu, kas mets on raiumiseks piisavalt küps. Tuleb märkida, et sama puuliigi mahakukkumise vanus varieerub sõltuvalt mullakvaliteedist, samuti on võimalik teha lageraiet, kui puu saavutab raiumiseks vajaliku läbimõõdu enne täisealiseks saamist. Mida suurem on metsast saadav tulu, seda lähemal on see raievalmis. Mida suurem on metsast saadav tulu, seda lähemal on see raievalmis.

  • Klient tunneb huvi materjali kättesaadavuse järele

Ülekantud tähenduses, kui metsamüügiks on saadaval kaks metsa, millel on mõlemad sama varu ja puuliigid, võib lõplik hind olla erinev, kui üks on tee kõrval ja teine ​​2 kilomeetri kaugusel. Maaomaniku kokkuleppeid on selles olukorras keeruline saavutada ning puidu suunamine lähimale teele on aeganõudev ja kulukas. Pinnase tüüp ja mulla nõtkus võivad hinnakujundust mõjutada.

  • Metsa-maa kvaliteet

Iga raiega jäetakse metsaomanikule vara, mis võib tunduda koolitamata inimesele ahvatlev, kuid teie peal olev metsandus nimetab neid piirkondi "laipadeks". Puhastatud maa võib olla väärt murdosa sellest, mida mets koos maaga väärt on. Metsa omandamisel võetakse arvesse mulla elupaiga liiki, kvaliteeti ja muid tegureid. See sõltub sellest, kas uus mets tarnitud metsamaal naaseb kiiresti või mitte. Lõuna-I ja II klassi metsad on sageli hinnatud rohkem kui Kesk-Eesti lahtised osad. Mida vähem väärtuslik kinnistu on, seda soisem on selles metsaala. Pole üllatav, et mõne III ja IV kategooria liigniiskusega maa väärtus on alla 300 euro I hektari kohta (maa, kus mets on langetatud).

  • Metsamaal suurenevad puuliigid ja maht

Kasvav materjal ja selle maht on metsa väärtuse peamised määravad tegurid. Okaspuumetsad on Eestis sageli kõrgelt hinnatud. Vähem on paberi- ja kütusepalke ning väärtuslikumaid palke. Haavlipüssidel ja vetikatel on madalam rahaline väärtus. Lepapuudest saadav maht on tavaliselt väiksem kui okaspuudel ning palkide osakaal ja ka kokkuostuhinnad on üldiselt madalamad.

  • Viimaseks

Metsamajandusettevõtete ostukulud varieeruvad organisatsioonide erinevate eesmärkide tõttu. Fondivalitsejad saavad alaealiste suhtes soodsama pakkumise kui ettevõtted, mis on keskendunud kohe puude langetamisele. Kuna küpse metsa väärtused on piiratud, võib noorte ja langenud metsaalade hinnad oluliselt erineda. Täpse hinna saamiseks saatke hinnapäring.

MetsaABC on metsa ülestöötamise ettevõte, millel on üle kahe aastakümne kogemusi kohalikus metsatööstuses. Nad pakuvad laia valikut metsaga seotud teenuseid. Kasvav metsamüük soetatakse metsaomanikelt kokkulepitud hinnaga, lähtudes metsa korrashoiust ja seisundist.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Puiduhakke kasutamine aias | Metsa ABC

Populaarsed metsandusega seotud KKK-d Eestis | Metsa ABC

Puu langetamise planeerimine: mida tohib ja mida ei tohi ohutuse tagamiseks | Metsa ABC