How Many Forests Did The World Lose Every Year? | Metsa ABC

 


Paljud inimesed peavad keskkonnaprobleeme uueks nähtuseks: inimkonna kiire bioloogilise mitmekesisuse ja elupaikade halvenemine elanikkonna kiire kasvu ja suurenenud tarbimise tagajärjel. Teatud probleemide, näiteks kliimamuutuste puhul kehtib see. Kuid see ei kehti metsade hävitamise puhul. Inimesed on sajandeid puid raiunud. MetsaABC on Eestis tegutsev metsa ülestöötamise ja metsamajandamise ettevõte, mis töötab metsaomanikele ka metsa ost  ja müügiga.


Metsade hävitamine ei ole sama, mis elupaikade vähenemine, mis arvutab metsade hävitamise koos aja jooksul teatavate metsahüvedega. Alates 2010. aastast on maailma puud kaotanud keskmiselt 4,7 miljonit hektarit aastas. Metsaraie määr oli seevastu tunduvalt kõrgem. ÜRO Toidu- ja Põllumajandusorganisatsiooni (FAO) andmetel raiutakse igal aastal 10 miljonit hektarit maad.


Igal aastal uurib Maavarade Instituut kõige värskemat statistikat selle kohta, kui suur osa maailma metsakattest eelmisel kalendriaastal hävis. Prognoosid aastaks 2020 on sünged. Vaatamata mõnele eredale punktile on üldine pilt halvenemas ja on tõendeid, et kliimamuutuste ja metsade hävitamise vahel tekib negatiivne tagasiside.


Näib, et Brasiilias olevad niisked märgalad kuivavad, mille tulemuseks on metsakatte põletamine. Oma osa on ka ärilisel põllumajandusel ja muudel stressidel, nagu Brasiilia Lõuna-Ameerika naabrite Boliivias, Peruus ja Colombias. Väikepõllumehed, kes ise on lahendamatu väljakutse, on Kongo basseinis metsade hävitamise peamine põhjus. Siiski on põhjust olla optimistlik Indoneesias, kus osariikide, klientide, ettevõtete ja valitsusväliste organisatsioonide sammud on hakanud kaitsma riigi kõige ohustatumaid troopilisi metsi.


Aastatel 2011–2015 raiuti aastas umbes 20 miljonit hektarit metsamaad. Kraam hakkas pärast seda hoogu võtma. Igal aastal alates 2016. aastast on raiutud keskmiselt 28 miljonit hektarit. Iga sekund ööpäevaringselt hävib üks metsamaa jalgpalliväljak. Kokku kadus 2016. aastal 29,7 miljonit hektarit metsa. See on peaaegu Itaalia või Nevada osariigi suurus 290 000 ruutkilomeetrit. Puitkatte vähenemise kiirus on pärast seda aastate jooksul mõnevõrra aeglustunud. Kuid me ei nõua maailma puude kadumise tempo langust. Me peame hävingu lõppema, et metsamaad saaksid taas areneda.


MetsaABC töötab metsa ülestöötamisteenuste pakkumise kõrval koos Metsa müük ja metsakinnistute ostmisega. Metsa müüakse otsustatud hinna alusel koos nõuetekohase kirjaliku dokumentatsiooniga ka seetõttu, et metsa kasvatamine võtab aastaid. On palju tooteid, mis annavad metsaomanikule pikas perspektiivis kasumit koos hapnikuga. Metsaomanik investeerib metsadesse, et saada tulu metsasaadustest nagu puit, hakkepuit virnastatud põõsaste kujul ja raiejäätmed. Kasvava metsa müük

 ostab Metsa ABC kokkulepitud hinna alusel, sõltuvalt metsa hooldusest ja seisundist.


Source URL :- https://metsaabc-estonia.medium.com/how-many-forests-did-the-world-lose-every-year-metsa-abc-9c50fb73abce

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Puiduhakke kasutamine aias | Metsa ABC

Populaarsed metsandusega seotud KKK-d Eestis | Metsa ABC

Puu langetamise planeerimine: mida tohib ja mida ei tohi ohutuse tagamiseks | Metsa ABC