Teadma Metsa Müük Väärtust | Metsa ABC




Metsa müüki tuntakse ka kui metsakinnisvara müüki, pidades silmas minu paljusid aspekte. Metsaks muutuva maa pindala peaks vastavalt seadusele olema vähemalt 0,1 hektarit, piirkonnas kasvanud puittaimede kõrgus 1,3 meetrit ja nende võra liitumine peaks olema vähemalt 30 protsenti. Metsakinnistu müük maksustamine sõltub sellest, kuidas metsa on hoitud või turvatud.

Metsamaa müügi hinnakujundus sõltub paljudest aspektidest, nagu koosseisu tüüp ja vanus, maht, kasvukoha tüüp ja juurdepääs. Ülevaadete põhjal tuleb hinnata metsa väärtust.


Kuidas saab omanik teada oma metsa väärtust?

Metsakinnistu väärtuse teadmiseks peab omanik pöörduma metsamajandamiskava teenuse pakkuja poole. Koostatakse 10-aastane plaan ja metsa väärtus otsustatakse metsas vajalike tööde põhjal. Pärast plaani andmetöötlust otsustatakse, kas kinnistu või maa tuleks müüa metsakinnistuna või väärib mets raieõigust.



Raieõiguse või vara müümiseks?

Kui omanik müüb metsakinnistu raieõiguse, on neil endiselt võimalus teenida just sellest metsast, kui puud ikka kasvavad, ja istutades metsa ka uusi puid. Metsa lõikamiseks valmisolek võtab umbes 30–100 aastat. Metsakinnisvara müüki peetakse väga tulusaks.


Estonia Parim

Metsa on parim valik kõikidele metsaga seotud teenustele Eestis, mis tegelevad igasuguste metsaga seotud teenustega koos metsakinnisvara müügi ja ostmisega. Samuti töötavad nad metsa ülestöötamise ja metsamajandamise nimel. Samuti ostavad nad hakkpuitu, kasvavaid põõsaid ja kasvavat metsa. Neil on metsamajandamiseks mõistliku kiirusega lühi- ja pikaajalised koostööplaanid.

Metsamaa müük on pikk protsess, kus igasugused dokumendid ja tehingu üksikasjad tuleb korralikult läbi viia, sest see on pikemaks ajaks. Metsakinnistu määr otsustatakse nii ostja kui ka müüja kokkuleppe alusel ning ka korralikult planeeritud hinnakujunduslepingu ja muu dokumentatsiooni alusel. Seega peab kinnistu omanik ja ostja olema metsakinnistuga väga ettevaatlikud.

Source URL:- https://metsaabc-estonia.medium.com/teadma-metsa-m%C3%BC%C3%BCk-v%C3%A4%C3%A4rtust-metsa-abc-a741587549d4

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Puiduhakke kasutamine aias | Metsa ABC

Populaarsed metsandusega seotud KKK-d Eestis | Metsa ABC

Puu langetamise planeerimine: mida tohib ja mida ei tohi ohutuse tagamiseks | Metsa ABC