Kas talvel on võimalik puitu koristada? | Metsa ABC

Metsa müük

Puidu kogumisel on mitmeid asju, mida me ei pruugi alguses arvesse võtta. Kuigi teatud omadused, nagu temperatuur, asukoht ja ülerahvastatus, võivad olla selgemad kui teised, ei pruugi teised, näiteks mulla tihedus ja tihedus, kohe meelde tulla. Metsa müük ja -ostu kõrval metsateenuseid pakkuvad spetsialistid peavad talve parimaks ajaks metsapuidu ülestöötamiseks.

Talvel puidu ülestöötamisel tuleb arvestada paljude teguritega. Mõned võivad seda pidada väärtuslikuks, teised aga mitte. Raiet tehes, kui maapind on lumega kaetud ja külmunud, vähenevad või kaovad pinnase tihenemise ja roobutamise kahjulikud mõjud. Samuti on võimalik, et see vähendab puukahjustusi ja raskendab haiguste levikut.

Külmakraadide ja lumiste ilmade tõttu kukuvad paljud hobitalud talveks maha, jättes põhiülesanneteks loomade eest hoolitsemise ja tavalise talu korrashoiu. Lõppude lõpuks, kui maa on mattunud jalalaba lume ja jää alla, pole vaja palju põlluharimist ega põllukultuuride istutamist teha.

Raie on aga tegevus, mida võib talvekuudel jätkata ja isegi täiustada. Kuigi esmapilgul ei pruugi puude ülestöötamine puidu või küttepuidu jaoks tunduda talvine tegevus, on väikeste metsandusettevõtete jaoks talvel selle kasutamisel mitmeid eeliseid.

Palke on lumes lihtsam teisaldada

Lumi teeb väikesemahulise metsaraie jaoks palju lihtsamaks palkide vedamise traktori või ATV-ga. Palgid jäävad harvemini kinni kivile või maa sees olevale kamakale, mis võib olla kahjulik ning lumi kaitseb maapinda.

Vähendab puude kahjustamise tõenäosust

Seadmete ja palkidega "puuliikluse" läbirääkimine võib olla keeruline ja kui te ei ole ettevaatlik, võite vastu tervet puud kraapida ja selle koort kahjustada. Puude koor on kahjustuste suhtes haavatavam kevadel, kui need aktiivselt arenevad, erinevalt talvisest külmast.

Vigadeta!

Suvel võivad metsas häirida putukad nagu sääsed ja puugid ning kui saabute ette valmistamata, võib see probleem olla. Õnneks kaovad need kahjurid talvekuudel, muutes metsaga seotud toimingud palju rahuldavamaks.

Talvel nähtavus suureneb

Tihe puudesalu koos kõigi nende lehtedega võib nägemise raskendada. Talvel töötamine, kui lehed on maas ja näete ümbritsevat metsa palju selgemalt, muudab masinate jaoks vabade teede leidmise ja puude tuvastamise palju lihtsamaks.

Ilm on muutunud

Isegi kergelt soojadel päevadel on metsaraie raske treening, mis ajab higistama. Talvel töötamine, kui temperatuur on oluliselt madalam, annab hingetõmbeks. Kui olete sellega harjunud, võite tunda end kandmas lihtsalt kerget jopet, kui temperatuur on kuni 40 kraadi F või isegi alla selle. Kasuks võib tulla ka korralik paar paksu talvekindaid.

On vähem tõenäoline, et palgid saavad kahjustada

Kui teatud tüüpi palke lõigatakse suvel, on suurem tõenäosus, et need lõhenevad, mis vähendab nende potentsiaali puiduna kasutamiseks ja väärtust. Talvel on poolitamine vähem tõenäoline.

Kuigi talvisel metsaraietel on palju eeliseid, on oluline meeles pidada, et igasugune metsaraie võib olla äärmiselt ohtlik ja seda ei tohiks kunagi proovida ilma nõutava turvavarustuseta, nagu kettsaag, turvavarustus ja palgikäsitsemisseade. Ärge kunagi alustage metsaraieprojekti ilma ohutusmeetmete tundmaõppimise ja vajalike tööriistade tuvastamiseta.

Samuti saate ühendust võtta MetsaABC professionaalidega, kelle meeskonnal on kahe aastakümne pikkune kogemus Eesti kohalikul metsaturul erinevate metsateenuste osutamisel. Samuti pakuvad nad metsakinnistute või metsakinnistute ost-müüki koos metsateenustega. Võtke nendega ühendust juba täna, et saada rohkem teavet nende metsateenuste kohta! lisateabe saamiseks külastage kohapeal - www.metsaabc.ee


Source URL:- https://metsaabc-estonia.medium.com/kas-talvel-on-v%C3%B5imalik-puitu-koristada-metsa-abc-7de9f0cf1a88




Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Puiduhakke kasutamine aias | Metsa ABC

Populaarsed metsandusega seotud KKK-d Eestis | Metsa ABC

Puu langetamise planeerimine: mida tohib ja mida ei tohi ohutuse tagamiseks | Metsa ABC